Missie

Wij willen voor zowel de dealer als particulier een betrouwbare partner zijn omtrent de in- en verkoop van tweedehands voertuigen.

Daarom is Dealerdirect opgericht met één belangrijk uitgangspunt: de verkoop van tweedehands voertuigen zo eenvoudig en transparant mogelijk maken. Het te koop zetten van een voertuig levert meestal een hoop gedoe op. En aan het einde van de rit denkt de verkoper vaak: heb ik wel een goede deal gemaakt? Wij nemen je dit gedoe graag uit handen. Als bemiddelaar laten we iedere stap in het in- en verkoopproces overzichtelijk zien. Het te koop zetten van je voertuig moet een aangename ervaring worden, zowel voor de dealer als particulier. En daar helpen we bij Dealerdirect graag bij.

Visie

De verkoop van voertuigen eenvoudig maken voor iedereen

We horen het vaker: de autobranche is niet altijd even transparant. Wij willen dat veranderen. Door slimme toepassing van technologie en ons te focussen op een positieve gebruikerservaring, wordt het in- en verkopen van voertuigen voor iedereen gemakkelijk gemaakt. We hebben een enorme drang naar innovatie en zijn constant bezig met het vernieuwen en verbeteren van onze dienstverlening. De passie om zowel de particulier als autodealer zo goed mogelijk te helpen, is wat al onze medewerkers drijft. Dat maakt Dealerdirect uniek en biedt een goed toekomstperspectief. We zijn namelijk nog lang niet klaar. Stilstaan betekent immers achteruitgang.

Geschiedenis

In 2006 werkte Niels Oude Luttikhuis samen met zijn broer in het autobedrijf van zijn vader. Dagelijks merkte hij dat de communicatie tussen dealers en particulieren omtrent de in- en verkoop van voertuigen vrij stroef verliep. Dit kon beter, sneller en voorál transparanter. Techneut Vincent Stevens - destijds nog student - deelde de mening van Niels en haakte aan. Na ontelbare brainstormsessies en liters koffie bedachten ze uiteindelijk een uniek concept om dit probleem in de autowereld aan te pakken.

De oplossing? Het lanceren van het online platform www.ikwilvanmijnautoaf.nl. Dé plek waarop dealers en particulieren tweedehands auto’s kunnen in- en verkopen, met tussenkomst van een onafhankelijk partij: wij dus. Dealerdirect was geboren! De website werd gelanceerd en groeide in enkele jaren tijd uit tot hét Nederlandse verkoopkanaal voor tweedehands auto’s. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl volgde al snel. Samen met motorfanaat Kerim Gilbers begon Dealerdirect aan een nieuw avontuur.

Het buitenland begon te lonken. In 2011 openden we een vestiging in België, twee jaar later was Duitsland aan de beurt. En daar stopte het niet. Ons Enschedese hoofdkantoor aan de Noord Esmarkerrondweg werd te klein waardoor we in 2016 zijn verhuisd naar een groter (en tevens prachtig) pand aan de Josink Maatweg. Kortom, vanuit Nederland, België én Duitsland helpen we maandelijks duizenden klanten met de verkoop van hun tweedehands voertuig. En dat doen we graag!

Oprichters

...

Niels Oude Luttikhuis

Eén van de twee oprichters van het verkoopplatform Ikwilvanmijnautoaf.nl. Een man met olie in zijn bloed, opgegroeid in het autobedrijf van zijn vader. In 2006 stortte hij zich vol gas op het bemiddelen tussen particulieren en autobedrijven omtrent de verkoop van tweedehands voertuigen. En met succes. Zijn credo? ‘Never give up!

...

Vincent Stevens

Met een passie voor technische oplossingen en alles wat wielen heeft, is Vincent in 2006 gestart met het opzetten van Dealerdirect. In het begin deden ze dit met z'n tweeën, nu is hij vooral druk met het zoeken naar de beste mensen om zijn team mee uit te breiden. 'Iedereen bij Dealerdirect heeft dezelfde missie én drive. Dat maakt ons uniek.'

...

Kerim Gilbers

Bedenker van en drijvende kracht achter ikwilvanmijnmotor­fietsaf.nl. De Tukker is zelf ook een gepassioneerd motorrijder en toert het liefst met één van zijn motoren door de Dolomieten of Sauerland. Zijn held uit de motorsport? Valentino Rossi. 'Een uitzonderlijk goede rijder met enorm veel passie en talent.'

Board

Board of advisors

  • Peter Laanen
  • Peter de Monnink
  • Peter Jan Rubingh

Board of directors

  • Niels Oude Luttikhuis
  • Vincent Stevens
  • Kerim Gilbers
  • Oliver Samwer  non executive
  • Sake Bosch  non-executive

Investeerders

Rocket Internet

Rocket Internet, opgericht in 2007, is een Duits investeringsbedrijf van de gebroeders Samwer en de Finse investeringsmaatschappij Kinnevik. Gevestigd in Berlijn en onder meer mede-eigenaar van Zalando, Travelbird en HelloFresh.

Prime Ventures 

Samen met Rocket Internet ging de Nederlandse investeringsmaatschappij Prime Ventures in 2015 in zee met Dealerdirect. Prime Ventures werd in 1999 opgericht door Sake Bosch en is onder meer mede-eigenaar van Takeaway.com.